Zdravstvene prednosti limuna

Iako svi znamo da je voće zdravo za naš organizam, često nismo ni svjesni pojedinih dobrobiti koje ono ima. Pročitajte kako na vaš organizam utiče samo jedna prirodna limunada dnevno.
limunada

Izvor vitamina i minerala

Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imunološki sustav), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utječe na rast i ravoj), minerala kao što su kalcij i magnezij i vaš je najbolji saveznik kroz dan.

Pomaže jetri eliminirati toksine

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksifikaciju i proizvodnju svih bioloških kemikalija koje pomažu tijelu da ispravno probavlja. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još učinkovitije. Budući da je limun dijuretik, on također povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma.

Jeftin lijek za pomlađivanje

Limun pomaže pri sprječavanju nastanka bora i osvježava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše tijelo pohranjuje previše toksina. Limun također sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama.

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do debljanja. Limun pomaže jetri eliminirati sve te toksine i pomaže da se brže sagorijevaju masti. Najbolje djeluje kada se kombinira sa zdravom hranom i vježbama.

Oslobađa Dišana puteve i osvježava dah

Limunada pomaže da se riješite plućnih infekcija i kašlja. Vjeruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun također osvježava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali također pazite s unosom jer kiselina zna oštetiti caklinu.
Izvor:super zena