Alternativni načini za mršavljenje

Poseban režim prehrane i konstantna vježbanja su kombinacija koja jamči da ćete ljeto dočekati u super formi, mršavi i zategnuti.

Savjeti za mršavljenje
Savjeti za mršavljenje

Ali, ukoliko vam za ovu kombinaciju fali prilična količina volje i discipline, ne brinite se. Cosmo je za vas pripremio alternativni načini mršavljenja koja vas iz teretane, ali opet fokusirane na to da ljeto dočekate šetajući u krpicama s ponosom

Počastite se medom

Iako sladak nektar neće iscuriti kompletno salo iz vas, žličica meda će pomoći vašem struku da ostane tanak, a vama će itekako pomoći da preživite krizu zvanu “ništa od slatkog”. Često dok se trudimo da ostanemo fit, i da jedemo zdravo namirnice bogate proteinima i dobrim ugljikohidratima, ispostavi se da je razina šećera u krvi čak veći nego kada jedemo slatkiše jer stres uzrokuje lučenje kortizola koji istovremeno povećava razinu šećera u krvi. Zato, umjesto da se odričete slatkog, dopustite sebi po koju dozu, ali onda birajte pametno. Studije su dokazale da je med prirodan antibiotik koji samo mora ograničiti na 60 do 70 kalorija dnevno.

Probušite uši

Sa akupuntura, ne luskuznim naušnicama. Neki stručnjaci vjeruju da je oblik uva nalik ogledalu u kom se oslikava naše tijelo, slično kao što refleksologija radi s točkama na stopalima. Neka istraživanja su pokazala da akupunktura također utječe na gubljenje težine (6 kilograma) bilo da su igle postavljene na nekoliko mjesta u uhu, ili na određenim točkama koje su usko povezane s apetitom.

Unosite dovoljno vitamina D

O vitamin D se u posljednje vrijeme prilično priča s obzirom na činjenicu da su Amerikanci u deficitu s njim. Ovaj vitamin je potreban za normalan rad stanica u tijelu, a utječe i na mršavljenje. Iako ga nema u dovoljnim količina u nijednoj namirnici, može se pronaći u mliječnim proizvodima i pahuljicama. Također ako unosite D3 suplimente, (ove tijelo brže apsorbira nego D2) na pola puta ste do mršavljenja jer se pokazalo da vitamin D igra veliku ulogu u sagorijevanju masnih naslaga. Vitamin D je također potreban mozgu za stimulaciju hormona serotonin koji utječe na osjećaj sreće, ali i za apsorbaciju kalcija. Jedna studija je dokazala da 1200 mg kalcija u paru s posebnim režimom prehrane za dva tjedna čini da izgubite 6 puta više kilograma od dijete koja ne uključuje uzimanje kalcija.

Jedite više jagoda

Veliki razinu antioksidansa koji imaju jagode (kao i borovnice, brusnice, skoro svako koštunjavo voće) čini ovo voće moćnim oružjem u borbi protiv kilograma. Kod jagoda veliku udio ima i vitamin C, celuloza kao i kalcij. Studije su pokazale da jagode potiču brži rad metabolizma, ali i smanjuju apetit. Za sada uživajte u zamrznutom bobičastom voću i radujte se letu i svježim plodovima!

Šparoge u dnevnoj prehrani

Ovo zeleno povrće koje vegani obožavaju je poznat kao snažan prirodan dijuretik koji eleminiše višak vode u našem organizmu i ne pada teško na trbuh. Šparoge su bogate i hranjivim sastojcima kao što je klorofil, vitamin A, C, K, B6 i željezom. Također, mogu slome masna tkiva, zahvaljujući sastojku alkaloid koji stimulira cirkulaciju i uklanja toksine iz tijela.