Birajte odgovarajuću hranu za pravi trenutak

Pronašli smo namirnice u kojima ćete uživati jednako kao iu ukusnim slasticama, a da pri tom ne ugrozite svoju liniju!

Kokice
Kokice

U kinu

Kokice su zdrave, ali verzija s maslacem koja se prodaje u kinima nije (velika porcija sadrži čak 540 kalorija i 28,8 grama masti). Ako već želite počastiti nečim dok gledate novi blockbuster odaberite kesicu (do 60 grama) čokoladnih bombonica (recimo M & M) koja ima 270 kalorija i 11,4 grama masti. Želite nešto slađe? Uzmite Milky Way čokoladicu (111 kalorija i 3,7 grama masti) umjesto Marsa koji sadrži 250 kalorija i 9,5 grama masti!

U slastičarnici

Čokoladni shake sa sladoledom, kesom, sirupom i šlagom može imati i do tri puta više kalorija (oko 500 kalorija i 37,2 grama masti) od dvije kugle sladoleda (oko 195 kalorija i 11 grama masti). Još bolji izbor su dvije kugle voćnog sorbeta (ukoliko ga slastičarnica ima u ponudi) jer sadrže samo 125 kalorija i 0 grama masti.

Zabavni park

Ako vam je potreban šećerni doping, ne posežite za zaslađenim gaziranim napicima koji kriju i do 250 kalorija, već se zasladite šećernom vunom (oko 130 kalorija). Kada birate slanu varijantu u zabavnom parku, umjesto kobasice (484 kalorije i 26,7 grama masti) uzmite hot dog koji ima i manje kalorija i manje masti (362 kalorije i 15,6 grama masti). Ali, upamtite da dodavanjem kečapa dodajte i kalorije!

Druženje sa drugaricama

Nacosa zaista jesu najukusniji izbor za gledanje filma s drugaricama, ali ne i najbolji (1030 kalorija i 58,6 grama masti). Bolja opcija? Nekoliko manjih parčića pice (jedno parče sadrži 177 kalorija i 7,7 grama masti). Samo vodite računa da se zaustavite na vrijeme i ne pojedete cijelu pizzu!

Rođendanski parti

Koštunjavo voće dobro je i zdravo, ali samo jedna šalica ovih grickalica sadrži čak 830 kalorija i 68,8 grama masti, dok vrećica čipsa ima 254 kalorije i 16.6 grama masti. Ne kažemo da je čips bolji izbor, ali slane perece jesu! Deset komada ovih ukusnih slaniši sadrži samo 23 kalorije i 4 grama masti.

U kafiću

Mnoštvo primamljivih poslastica doslovno vas doziva iz vitrine dok pijete kavu i čavrljate sa najboljom prijateljicom? Ako ne uspijete oduprijeti iskušenju, umjesto sočnog parčeta čokoladne torte koje ima oko 450 kalorija i 22 grama masti, uzmite keksić s komadićima čokolade (210 kalorija i 9,7 grama masti). Ovo će ipak biti mnogo bezbolniji izbor!
Izvor:cosmopolitan