Idealne vježbe za podignutu i zategnutu stražnjicu

Bez obzira da li ste je naslijedili od majke takvu ili se “spljoštila” nakon gubitka kilograma, ili pak naprosto s godinama gubite bitku protiv gravitacije – ako želite puniju i zategnutiju stražnjicu, postoje načini kako da to postignete.

Vježbe za zategnutu stražnjicu
Vježbe za zategnutu stražnjicu

Iako, morate biti svjesni da nećete preko noći doći do oble i prćaste stražnjice kakvu ima Jennifer Lopez.

Možete popraviti izgled svoje stražnjice uz pomoć pravilne prehrane i vježbanja. Što se tiče vježbanja na otvorenom, planinarenje je odlična opcija, kao i penjanje uz i niz stepenice. A, što se tiče vježbi koje možete raditi kod kuće, i njih je zaista puno.

Klasika su ove tri vježbe:

Čučnjevi

Stanite uspravno s nogama raširenim u ravnini bokova. Ispravite ruke i uzmite uteg, držeći ga ispred nogu. Ne pomičući ruke, čučnite kao da želite sjesti na stolicu. Pokret radite mišićima stražnjice, a ne šireći noge. Pri tom koljena vam ne smiju prijeći preko prstiju na stopalima. Nakon toga vratite se u početni položaj, koristeći mišiće bedara i stražnjice. Kad ustanete, jednu sekundu čvrsto stegnite mišiće stražnjice. Vježbu ponovite 12 do 15 puta, a sve ponovite četiri puta.

Iskorak

Prednji iskoraci su jedna od najboljih vježbi za zadnjicu.Za početak, stanite uspravno s rukama na kukovima. Zatim iskoračite naprijed jednom nogom i savijte je pod kutom od 90 stupnjeva. Napravite dovoljno veliki iskorak, tako da vam potkoljenica bude vertikana, a natkoljenica paralelna s tlom. Noga koja se nalazi iza trebalo bi da bude savijena, ali koljeno ne smije dodirivati tlo. Stanite na trenutak prije nego što ponovno napravite iskorak. Zakoračite unatrag i ponovite 15 do 20 puta sa svakom nogom.

Most

Legnite na leđa, stopala na tlu, sa savijenim koljenima, noge malo razmaknute, ruke spuštene sa strane. Stisnite mišiće stražnjice i zategnite trbušne mišiće. Nastavite stiskati mišiće stražnjice, dok dižete bokove prema gore, što više možete. Zadržite nekoliko sekundi u tom položaju. Stegnutih mišića stražnjice, polako spustite bokove na pod, i to prvo spustite srednji dio leđa, a na kraju trticu.
Izvor:zena