Izgubite kilograme bez izgladnjivanja

Gotovo svi žele biti vitki, ali malo tko zna kako se do toga dolazi. Ključ nije u rigoroznim dijetama i izbacivanju namirnica koje volite. Kao i u mnogim stvarima u životu, ključ je u umjerenosti i malim promjenama.

Vitak struk
Vitak struk

Jedite pomalo i češće

Izgladnjivanje vodi ka svim vrstama nepromišljenog ponašanja kao što su prejedanje i pretrpavanjem svih vrsta namirnice koje vas pouzdano neće učiniti vitkima. Umjesto toga, jedite pomalo, ali jedite češće.

Vježbanje je imperativ

Uz zdravu prehranu dolazi i odvikavanje od cigareta, ali tjelesna aktivnost je najvažniji zalog za dugovječnost i dobru formu. Ali počnite umjereno, ako odlučite u dva dana da nadoknadite sve što ste propustili učiniti u prošlih pola godine, ni to vas neće daleko dovesti. Ne bi bilo loše da počnete sa stručnim savjetima. Vježbajte, znači donijeti odluke koje će trajati mjesecima i godinama. Zato odaberite aktivnost koja vam pričinjava zadovoljstvo i mjesto vježbanja koje vam je blizu kuće ili posla.

Tajna je u raznolikosti

Organizmu je potrebno preko 40 različitih hranjivih sastojaka koji dolaze iz hrane visoke vrijednosti. Količine koje ćete pojesti ovise o tjelesnoj težini i optimalne težine. Nećete postići cilj ako budete jeli uvijek jedno te isto.

Birajte ono što volite

Odustajanje od namirnica koje vam čine zadovoljstvo približava vas iskušenju da se predate. Smanjite količine, ali nemojte ih se potpuno odricati. Ako volite deserte, jedite pola i jedite rjeđe, ali nemojte si oduzimati to zadovoljstvo. Briga o prehrani ne smije biti samokažnjavanje.

Promijenite vrstu kruha, nemojte ga izbacivati

Umjesto bijelog, birajte integralni. Ljudi najčešće sasvim izbacuju kruh, što nije idealno. Da bi piramida prehrane bila potpuna, trebaju vam i žitarice, jedino treba paziti da budu kvalitetne.

Oprezno s mastima

Ako redovito jedete masnu hranu, masno meso i punomasne mliječne prerađevine, to je sigurno previše. Promijenite navike, zamijenite te namirnice nemasno iste vrste.

Izbjegavajte rigorozne dijete

Stroge dijete obično su osuđene na krah. Pokušajte promijeniti loše navike jednu po jednu, a ne sve odjednom. Primjerice, pokušajte najprije eliminirati slatkiše tako što ćete konzumirati više voća koje volite.
Izvor:cosmopolitan