Kako ubrzati svoj metabolizam?

Postoji niz stvari koje možete učiniti da biste metabolizam ubrzali.

Ubrzati svoje metabolizam
Ubrzati svoje metabolizam

Unosite preporučenu dnevnu vrijednost kalorija

Metabolizam je proces u tijelu koji hranu koju unosite pretvara u energiju. Rezultat toga je energija koja vas prati cijeli dan. Vaš bazalni metabolizam je broj kalorija koji je vašem tijelu potreban kako bi obavljalo osnovne tjelesne funkcije.

Treba znati koji je vaš bazalni metabolizam kako biste bili sigurni koliko točno kalorija treba unijeti kako bi vaše tijelo moglo nesmetano funkcionirati.

Izračunajte potrošnju kalorija

Sigurno ne sjedite baš cijeli dan svaki dan. Svi radimo minimalne fizičke aktivnosti, a vi treba točno znati koliko kalorija tijekom njih trošite. Kada izračunate bazalni metabolizam, lako ćete odrediti koliko kalorija treba potrošiti da biste izgubili na težini.

Bazalni metabolizam će vam dati informaciju o tome koliko kalorija treba svakodnevno unositi da biste zadržali trenutnu tjelesnu težinu. Ako smanjite ukupan broj kalorija za 500 putem prehrane i povećanja fizičkog kretanja izgubit oko kilogram kilogram tjedn2.

Vježbanje treba postati navika

Tri do četiri aerobna treninga tjedno povećavaju potrošnju kalorija u stadiju mirovanja. To znači da će tijekom vježbanja vaše tijelo trošiti puno više kalorija ako ih već pojačano troši tijekom mirovanja.

Radite vježbe snage

Vježbe snage će vam pomoći u prevenciji usporavanja metabolizma, što je prirodan proces starenja.

Možda nećete u potpunosti spriječiti usporavanje metabolizma, ali ćete sigurno usporiti taj proces. Vježbe snage radite dva puta tjedno, ali uz njih radite i aerobne vježbe.

Zaboravite na drastične dijete

Drastične dijete ne donose nikakvu korist. Čak i gubitak kilograma nije koristan jer ćete ostati bez mišićne mase, umjesto masti.

Drastične dijete će drastično usporiti metabolizam. Kada mršavite brzo, ti kilogrami se vraćaju još brže. Mršavljenje je proces koji treba trajati dugo jer je to jedini siguran način da ćete dugoročno ostati vitki.

Pojedite nešto prije spavanja

Zaboravite na ono pravilo da poslije osam sati navečer ne smijete jesti. Naravno da ne bi trebali odabrati najkaloričnije i najmasniji obrok, ali obrok koji sadrži najviše 150 kalorija sigurno neće izazvati debljanje.

Najbolji izbor su proteini. Na taj način će vaše tijelo imati stabilan izvor energije tijekom spavanja iu jutarnjim satima će vam biti zahvalno.