Limun dijeta za mršavljenje i detoksikaciju

Ako želite se kilogrami tope, a vaš organizam oslobodi nagomilanih otrova idealno rješenje je limun dijeta.

Voda sa limunom
Voda sa limunom

Ubrzan tempo života, posao, briga o djeci, kući, obitelji, viđanje s prijateljima i još milijun sitnih obavezica sa strane ne ostavlja ženama dovoljno prostora da se brinu o vlastitom zdravlju. Brza ili instant hrana, koja je automatski enzdrava, često je jedini izbor, što ostavlja traga na koži, kosi, ali i vagi, naravno. Unatoč tome što ponekad žene i posjete kozmetičarku ili sebi priuštiti frizera, manikira, zaborave da se posvete zdravijoj i uravnoteženoj prehrani, i što je još važnije – detoksikaciji organizma!

Zato je limun dijeta, u svijetu poznata i kao “Master Cleanse Diet”, savršen način oporaviti svoj ​​organizam. Limun dijeta je jednostavan, brz i pristupačan način čišćenja organizam od toksina, a samim tim i vraćanja potrebnog elana tijelu. Akcenat u čitavoj dijeti je na sjajnom soku od limuna koji će vašem organizmu vratiti satri “sjaj”!

Sastojci za “magični” napitak od limuna i primjer jelovnika

Potrebno za sok od limuna: 2 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka ,2 žličice meda, 1/10 žličice tucane ljute papričice, 1/2 čaše vode

Uz ovaj napitak naravno morate povesti računa i o prehrani. Primjer jelovnika za jedan dan:

Doručak: Zdjela zobenih pahuljica bez šećera, čaša vode s limunom

Ručak: Domaća juha i jedna porcija kuhane piletine, čaša vode s limunom

Užina: cinijice voća, čaša vode s limunom

Večera: Porcija grilovane piletine ili ribe, čaša vode s limunom

Prednosti dijete

Sok od limuna bogat je izvor limunske kiseline koja pomaže pri jačanju imuniteta. Prirodni šećeri koji se nalaze u ovom napitku podižu razinu energije, dok ljuta papričica jeluje kao stimulans za brži metabolizam, što rezultira bržim gubljenjem kilograma. Već nakon tjedan dana osjećat ćete se bolje i poletnije, a vaše tijelo biće oslobođeno toksina, i samim tim spremno na borbu sa bolestim i virusima koji nastupaju u zimskom peirodu.

Moguće nuspojave

Konzumiranje prevelikih količina vode sa limunom može i naškoditi. Naime, zbog čestog kontakta limunske kiseline sa zubima može doći do erozije istih i preosjetljivosti na niske ili visoke temperature. Također, limunska kiselina poznata je kao dobar diuretik, pa morate nekako nadoknaditi gubitak tekućine običnom vodom.