Šest najboljih napitaka za mršavljenje

Danas, mnogi ljudi traže jednostavne i djelotvorne metode za gubitak težine. Većina se zanosi proizvodima koji obećavaju čudesne rezultate, dok drugi prate dijete, a neki vježbaju.

Napitci za mršavljenje
Napitci za mršavljenje

Važno je napomenuti da je siguran način za gubitak težine onaj koji obuhvaća kako prehrambeni režim ishrane tako i fizičku aktivnost. Tako da je vrlo teško za osobu da gubi na težini, ako on ili ona uzima u obzir samo jednu alternativu i ne provodi cjelokupan plan. Dakle, koji je najbolji napitak za mršavljenje?

Mnogi stručnjaci ukazuju na to da ako konzumiramo određene napitke oni mogu biti od velike pomoći u mršavljenju. Ovo se odnosi na napitke koje je lako pripremiti ili kupiti u trgovini ili na specijalizovanim web stranicama. Iz tog razloga, mi ćemo vam predložiti neke vrlo učinkovite napitke u borbi protiv pretilosti. Imajte na umu da je vrlo važno konzumirati ove napitke kao dio ozbiljnog plana ishrane, tako da ne mislite da ćete izgubiti na težini koristeći samo njih.

Hladna voda

Neke studije sugeriraju da pijenje hladne ili ledene vode pomaže našem tijelu da ubrza metabolički proces, i samim tim eliminira mnogo više kalorija. Najbolja stvar za učiniti je da konzumirate najmanje pola litra ovog napitka dnevno.

Sok od povrća

Često se smatra da ovaj napitak ima veliku pomoć za one ljude koji žele da izgube na težini. Prvenstveno zbog činjenice da mala čaša ovog napitka čini da se tijelo osjeća bolje za kratki vremenski period, a da u prosjeku konzumirate 135 kalorija manje.

Zeleni čaj

Ovaj napitak, isto kao i crni čaj ubrzava metabolizam i samim tim pomaže u sagorijevanju kalorija. U prosjeku, zeleni čaj vam pomaže da sagorite između 35 i 43% više masnoće nego drugi napici.

Obrano mlijeko

Iako se čini nevjerojatnim, obrano mlijeko čini da se masnoće nastale u našem organizmu brže tope. U stvari, neki nutricionisti navode da oni koji piju obrano mlijeko imaju mogućnost da za 70% sagore više masnoća u svom organizmu nego oni koji u svom dijetalnom režimu prehrane ne koriste mliječne proizvode. Međutim, potrebno je konzumirati samo jednu čašu ovog napitka dnevno.

Prehrambeni napici

Ove vrste napitaka su se također pokazala da imaju pozitivne učinke na ljude koji ih konzumiraju, prije svega zahvaljujući činjenici da oni sadrže mnogo minerala i vitamina, kao i da proizvode osjećaj sitosti, pazeći da ne jedemo više nego što bi trebali. Međutim, vrlo je važno da se posavjetujete sa stručnjakom prije nego što ih počnete konzumirati . On će nam reći koji je prehrambeni napitak najbolji za nas, kao i uspostaviti dnevnu dozu ili količinu koju trebamo konzumirati.

Kokosova voda

Ovaj napitak sadrži više elektrolita nego ostali napitci. Što nam govori da hidratizira organizam mnogo više nego ostali napici koji sadrže štetne sastojke, velike količine šećera ili umjetne arome. Osim toga, kokosova voda ubrzava metabolizam I daje nam više energije.