Vježbe za motivaciju i željenu kilažu

Svi znamo da ako želite smršaviti nije dovoljno da samo držite dijetu, odnsono korigirate ishranu već je neophodno i da se fizički aktivirati.

Vježbe
Vježbe

Evo par vježbica koje nisu teške i mogu se izvesti kod kuce.

Prvi trening traje samo sedam minuta, a vremenom kako budete ojačale i stekle kondiciju povećajte broj ponavljanja, odnsono duljinu treninga onoliko koliko vama to odgovara.

1.Skakanje u mjestu

Skupite ruke i noge i iz tog položaja skok i raširite noge i ruke podignite iznad glave. Za početak učiniti to pet do sedam puta, a kako budete stjecale kondiciju povećajte broj ponavljanja.

2. Sednje uza zidd

Naslonite leđa uza zid i spustite guzu do sjedećeg položaja. Zadržite ovaj položaj, dok vam bedra ne zabride. Ako u početku ne možete izdržati puno nemojte posutati jer ćete vremenom ojačati i moći izdržati mnogo duže.

3. Ženski sklekovi

Ova vježba vjerojatno nikome nije omiljena, ali se potrudite da u početku učiniti barem sedam ponavljanja u seriji.

4. Trbušnjaci

Lezite na leđa, savijte noge u koljenima i podignite svoja ramena s podloge. Za početak učiniti barem dvanaest ponavljanja, koja ćete kasnije postupno povećavati.

5. Iskorak

Pronađite čvrst oslonac, na primjer stepenicu i zakoračite na nju, pa napravite korak natrag. Ponovite to dvadeset puta za svaku nogu.

6. Triceps

Okrenuti leđima, rukama se oslonite na nisku stolicu ili stolić i spuštajte svoje tijelo prema dolje koliko možete. Postupno povećavajte broj ponavljanja.

7. Izdržaj

Oslonite se na svoje laktove i noge, a tijelo ravno odignite od podloge i zadržati taj položaj 20 sekundi.

8. Trčanje u mjestu

Trčite u mjestu i pritom visoko podižite koljena. Za početak trčite barem 30 sekundi bez prestanka pa ponovite vježbu još barem tri puta, a kako budete stjecale kondiciju povećavajte vrijeme i broj ponavljanja.

Ukoliko mislite da niste dovoljno disciplinirane da same vježbate kod kuće, sjetite se koliko je važno učiniti nešto što je dobro za vas, vaše zdravlje pa samim time i za vašu liniju. Ove vježbe vam neće osigurati momentalni gubitak kilograma, ali ćete na kraju napornog dana ipak biti sretne i zadovoljne jer ste uradile nešto dobro samo za sebe.