Znakovi da vam je potrebna jesenja detoksikacija

Nakon ljeta, mnoge osobe imaju potrebu za dubinskom detosikacijom. Ako stalno kišete, imate iznenadne želje za slatkimi stalno ste umorni, vjerojatno ste i vi jedan od potencijalnih kandidata. Otkrijte koji su znakovi, i kako kratkoročno možete smanjiti neugodne posljedice.

Detoksikacija organizma
Detoksikacija organizma

1. Alergije

Ako vam u jesen jačaju simptomi alergija, moguće je da se uzrok ne krije samo u polenu koji nadražuje vaš nos i grlo, već i u stanju vašeg organizma i imuniteta. Napravite detoksikaciju organizma i smanjiti neugodne posljedice na najmanju moguću mjeru.

Stručnjaci za homeopatiju preporučuju i prirodne pomagače protiv posljedica alergija kao što su pčelinji med, propolis i pelud.

2. Patite od nesanice

Ako imate problema sa spavanjem, velike su šanse da imate probleme s preopterećenom jetrom, koja radi prekovremeno i onemogućava vam da utonete u okrepljujući san. Ovaj organ je glavni razgradjivacima štetnih tvari iz organizma, uključujući i kemikalija iz propisanih lijekova i alkohola.

Kratkoročno bi mogli pomoći suplementi u prahu s dodatkom glicina, koji će vas opustiti i omogućiti vam spavanje.

3. Potreba za slatkim

Pretjerano uživanje u slatkim proizvodima od rafiniranog šećera je navika koje se može usporediti s ovisnošću. Kvalitetna detoksikacija organizma ne podrazumijeva samo uklanjanje štetnih tvari iz tijela, već i potiskivanje želje za slatkim.

Brzinski trik za uklanjanje ove želje je vrlo jednostavan: u čašu obične vode umiješajte 3 žlice jabučnog octa, pa ispijte svaki put kad imate potrebu za šećernim grickalicama.

4. Osip

Izgled kože je odličan pokazatelj što se zapravo događa u organizmu. Ako vam izbiju plikovi koji su praćeni svrbežom, tijelo vam poručuje da se bori s nekim tipom upale, a koja je obično uzrokovana nezdravom hranom koju konzumirate.

U liječenju ovih nepravilnosti kože možete se poslužite nekolicinomprirodnih lijekova i čajeva, ovisno o vrsti osipa koji imate. Najbolje je da se konzultirati s dermatologom, ali i homeopatskim stručnjacima.

5. PMS

Ako svakog mjeseca patite od predmenstrualnog sindroma, moguće je da ste jedna od glavnih kandidatkinja za detoksikaciju organizma, koja će neugodne posljedice smanjiti i za pedeset posto. Pritom se ulje jaglaca nameće kao odličan prirodan pomagač kod PMS-a.
Izvor:zadovoljna